• Výsledky - Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2007

  • Výsledky - Mistrovství ČR žáků 2007
     

  • Tak a je za námi letošní Mistrovství České republiky mládeže. Jak je již tradicí bylo opět v Ústí nad Labem. Josef Rajchert opět rozehrál soutěžní kolotoč ve sportovní hale na Klíši, kam jsme zvyklí vyjíždět za vrcholnými podniky mládežnického i mezinárodního karate.První den trochu zaskřípal v časovém harmonogramu díky netaktickému pozdnímu příjezdu závodníků a klubů na kumite, kteří nevyužili možnosti prezentace během soutěže kata. U stolku STK se tak setkalo na 70 čekatelů o zaregistrování. V 9,30 zahajovala disciplína kata dorostu /mladšího i staršího/ a bylo znát, že české karate opět urazilo další kus cesty ve svém vývoji. Dařilo se jak českým, tak moravských školám kata. Šin-mu Hodonín, Tarokan Brno, SC Flair, Kamura Ústí n.L, to byla nejčastěji čtená jména klubů úspěšných závodníků. Nejpohlednějším finálovým bojem bylo setkání pražského Lukáše Jandy a brněnského Vladimíra Míčka, nebo souboj Veroniky Ištvánkové s Lenkou Zuzánkovou. Jak to dopadlo ukazuje náš výsledkový servis. Slabší byla disciplína kata týmů. Svědčí o tom také přihláška pro tuto disciplínu, kde počet účastníků bylo pod prsty na jedné ruce.

       

    V kumite závodníků prvého dne nedošlo k žádnému většímu zranění a lékaři měli práci jen s drobnými oděrky. O počet největších úspěchů se dělily týmy TJ Karate Českých Budějovic a Baník Havířov. K nejzajímavějším duelům patřil zejména finálový zápas Bobková /Havířov/ a Matějková /Liberec/ nebo Melík /Jablonec n.N / a Helešic /Ústín.L./. Mezi dorostenci a v juniorech to byly souboje mezi Ježem /Ústí n.L./ a Hrnčířem /Havířov/. Jistě nezklamala ani bitva Gajdoše/ Havířov a Svobody /Ústí n.L./.

      
    Pořadatelsky se první den i přes patnácti minutový výpadek elektřiny a prodloužení soutěže o dvě hodiny do 20,00 vydařil. Pořadatelský tým navíc odměnil opět horským kolem a dalšími sportovními dárky čtveřici vylosovaných účastníků.

      

    Neděle patřila kategorii žáků a spolu se závodníky prvého dne se uzavřel počet přihlášených na 696 soutěžících. Opět zahajovala kata a to již bez zdržení a dle harmonogramu. Prvními tituly a medailemi se blýskli talentovaní závodníci z Nidoshin kanu Brno, Kamura ryu z Ústí nad Labem, SK Tommi Praha, SKR Sport Union Ústí nad Labem, nebo Karate Vision Praha O hezké finále mezi žáky se postarali právě Motejl a Dopita z Karate Vision. Další tituly v kumite si opět odváželo českobudějovické karate spolu se závodníky severočeských škol z Ústí nad Labem, Krupky a Hradce Králové. Během slavnostního ceremoniálu překvapil ředitel soutěže Josef Rajchert všechny přítomné. Namísto tradičního ocenění funkcionářů a rozhodčích poděkoval před naplněnou halou velkou kyticí své matce za třicet let podpory jeho činnosti v karate. Vyzdvihl před malými žáky, jak důležitá je funkce rodičů v jejich životě. Sklidil velký potlesk.

       

    Mistrovství České republiky mělo velmi důstojný průběh a těšilo se zájmu i přítomného celého vedení Českého svazu karate. První den zahajoval MCR prezident Ing.Jiří Boček. Celá soutěž byla sledována reprezentačním trenérem Ing.Ondřejem Musilem, úsekem TMK Jiřím Faktorem, vedením rozhodčích a Kamilem Guzkem za STK. V pořadí druhé horské kolo/pořadatelská cena/ putovalo opět díky losu STK, na Moravu tentokráte do Brna/ závodník Colledani/. Zpestřením byla autogramiáda našich předních reprezentantek Petry Nové a Pecekové o které byl oba dva dny obrovský zájem. U našeho KAZE stánku se rozdalo na 900 podepsaných fotografií. Závěrem poděkování řediteli soutěže Josefu Rajchertovi, pánům rozhodčím, pořadatelské službě a všem zúčastněným aktérům za pěkné MCR mládeže.

       

    Těšíme se opět na další šampionát v Ústí nad Labem, který dle připravovaného kalendáře připadá na červen roku 2008.

      


    No Comments Yet - You can be the first to comment!

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.

    

    Kalendář

    Duben 2024
    P Ú S Č P S N
    « Bře    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    Přihlásit se k RSS


    Facebook




    Rosice
     
    NSA
     
    Ostrovacice
     
    Telarnakriz
     
    KTM
     
    Army-airsoft
     
    Richard